• Line up historie

  Line up 15 juni 2014

  Flyer 15 juni

  Line up 18 mei 2014

  Flyer 18 mei

  Line up 13 apr 2014

  Line up 13 apr

  Line up 16 mrt

  Line up 16 mrt

  Line up 16 feb

  Line up 12 jan 2014

  Line up Dream Concert Xmas edition op 15 dec 2013

  Michiel TeijgelerMichiel Teijgeler - didgeridoo

  "Ruim 20 jaar speelt Michiel didgeridoo en heeft hij zich ontwikkeld tot één van Europa ’s meest toonaangevende spelers. Hij laat zich inspireren door ritmes van over de hele wereld die hij vertaalt naar pompende beats op de didge. Met de formaties 3ple-D en RAMM speelt hij regelmatig op internationale festivals. Daarnaast treedt hij op als special act bij tal van bands, DJ’s en als solo artiest. Hij heeft jarenlange ervaring als docent, verbonden aan Percussieschool Mi Dushi in Apeldoorn en het Aboriginal Art Museum in Utrecht. In zijn lessen en workshops verwerkt hij de vele sounds die het instrument rijk is tot bouwstenen en ritmes waarmee spelers van alle niveaus aan de slag kunnen. Naast zijn eigen moderne stijl van spelen, verdiept hij zich steeds verder in de cultuur en traditie van het instrument. Hij onderhoudt directe contacten in Arnhemland, Australië, die hij regelmatig opzoekt voor verdere studie en het inkopen van instrumenten. Met zijn activiteiten wil Michiel bereiken dat de didge algemeen geaccepteerd wordt als volwaardig muziekinstrument."

  Bron: http://www.mt-yidaki.com

  Terence SamsonTerence Samson - percussie

  Terence maakte deel uit van de bekende didgeridoo band ’3ple-D’. 3ple-D mixt de geluiden van Daf, Pandero, Congas, Tabla, Bansuri, Hang aallerlei soorten kleine percussie instrumenten met twee Didgeridoos Met Mt-Yidaki en Lies Beijerinck didgeridoo traden ze op veel plaatsen ter wereld op.

  Hier zie je een filmpje van Terence die samen met Avi Adir optreedt.

  Yarah PeetersYarah Peeters - viool, zang

  Yarah Peeters speelt al vanaf jongs af aan viool. Haar geluid is warm en diep. Daarnaast heeft ze ook nog eens een prachtige stem. Yarah heeft haar roots in de Oost-Europese folk muziek. Zij musiceerde jarenlang bij folk Orkest Iduna, Holland Express Band en bij Mizrakh, Balkan- /Klezmerband. Yarah: "Als ik Oost-Europese muziek hoor, dan beweegt er iets in mij."

  Onno KramerOnno Kramer - flamencogitaar

  “Onno Kramer is begonnen flamencogitaar te spelen tijdens zijn studie chemische technologie in Enschede. Hij zocht hier contact met Spaanse mensen op de Sociedad Español waar hij flamencozanger en zijn beste vriend Juan Peñas Pérez leerde kennen. Na tien jaar intensief flamencodanslessen begeleid te hebben in het oosten van het land verhuisde Onno terug naar Amsterdam waar hij samenwerkte met vele andere Nederlandse dansdocenten, flamencodansers en zangers. Zo ontstond een intensieve samenwerking met docent, danseres en choreograaf Karin Dieters, waarmee hij acht keer het flamencospektakel Salud al Verano organiseerde. Met lessen van flamencolegendes als Miguel Angel Cortéz en Moraito Chico verbeterde hij zijn gitaartechniek en in de loop van de tijd ontwikkelde hij zich bovendien steeds meer tot componist en arrangeur. Zijn composities zijn onder meer te horen op de in 2008 uitgebrachte CD “Cinco años de amistad”. In dat jaar won Onno met Amistad Grupo Flamenco de publieksprijs tijdens het Flamenco Festival met flamencodanseres Eva Yerbabuena. Onno was in 2011 muzikaal leider van Fusión Flamenca. Onno werkt aan een nieuwe flamenco cd met Juan Peñas met geheel eigen werk. In 2012 is een muzikale samenwerking ontstaan met Bart van Uden en componeren zij samen muzikale stukken voor twee gitaren. Op het gebeid van dansbegeleiding is Onno een uitdaging aangegaan met het jonge danstalent Conchita Boon uit Amsterdam. Samen maken zij nieuwe choreografieën en muziek voor optredens in theater. Naast flamenco schrijft Onno teksten en maakt hij muziek voor kleinkunst theaterliedjes en maakt intuïtieve muziek bij Zwoeng. Kenmerkend voor Onno is zijn passie voor flamencozang begeleiding en het creëren van nieuwe muziek samen met elkaar. “

  Bron: http://www.kramersite.nl/onnokramer

  Hier zie en hoor je fragmenten van Flamenco Fusion met Onno op flamencogitaar.

  Leona LeppersLeona Leppers - harp

  "In 2009 kwam ik op bezoek in het Liobaklooster in Egmond. In de kapel stond een prachtig bloeiende bloesemboom, maar mijn aandacht werd enorm getrokken naar de harp die daar ook stond. Toen ik de snaren aanraakte ervoer ik de schoonheid van de klank. Vanaf dat moment voelde ik een enorm verlangen, een soort oerkracht om de harp te bespelen. Kort daarna ontmoette ik een straatharpist en weer zat ik even in een andere wereld: van puurheid en schoonheid.

  Twee jaar eerder heb ik te kampen gehad met borstkanker. Een jaar lang onderging ik allerlei behandelingen. Mijn lichaam was in shock en ik voelde me ineens tien jaar ouder. Ik kreeg last van angstgedachten en -dromen. Ik was gewend dat mijn lichaam soepel en dansbaar was, maar nu voelde mijn lichaam niet meer vertrouwd aan. Op de harp dansen mijn vingers en dat maakt me diep blij. Sinds ik de harp bespeel komt mijn lichaam weer in ontspanning. Ik ervaar een bijzondere helende energie door mijn handen intuïtief over de snaren te laten dansen. Het is magisch!"

  Bron: http://www.healingharp.nl

  Bekijk en beluister hier een filmpje van Leona op harp

  Fedde SapelliFedde Sappelli - contrabas

  Fedde speelde in Holland Express Band en bij Mizrakh, Balkan- /Klezmerband. In Nijmegen speelt Fedde graag Jazz met zijn vrienden in The Punch Jazzband en het driemansbandje Edgy.


  Morris WeijersMorris Weijers - caisa drum

  Morris Weijers bespeelde de caisa drum o.a. op het Happinez Festival 2012 en op de Paranormaal Alternatief Beurs 2013. Dit unieke instrument activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

  Dymphi AdriaanseDymphi Adriaanse - zang, dwarsfluit, Afrikaanse harp

  "Dymphi (1979) zingt, speelt dwarsfluit en Afrikaanse harp (Goni/ Ngoni). Ze heeft haar roots in de folk- en wereldmuziek. Haar kracht ligt in het intuitief musiceren. In 1989 studeerde ze dwarsfluit bij Abbie de Quant in de vooropleiding voor het conservatorium van Amsterdam. Daarnaast musiceerde ze 10 jaar lang bij folkband Iduna. Tijdens haar afstudeeronderzoek in Finland richtte ze folkband Mielukas op. Van 2005 tot 2008 werkte Dymphi mee aan de Holland Express, waarmee ze in binnen- en buitenland optrad. Van 2008 tot eind 2011 was Dymphi lid van het Nederlandse Flamenco gezelschap: Amistad Grupo Flamenco en later van Fusion Flamenca.

  In 2005 deed Dymphi een stemtest bij zangpedagoge Dobrinka Yankova en - ondersteund door de bezielende coaching van Dobrinka - ontwikkelde zij haar vermogens op zanggebied. In 2009 - 2010 volgde Dymphi een klassieke zangstudie (muziektheorie) aan de Schumann Academie. In 2010 maakte, produceerde en zong zij in een theatraal concert: Scottish Delights met Liefhebbers voor liefhebbers. Zij werden daarbij gecoached door operaregisseur David Prins.

  Dymphi volgde diverse stemexpressie trainingen bij Marius Engelbrecht. Dymphi zingt en speelt o.a. in de band Zwoeng. Zwoeng maakt intuïtief muziek. Deze muziek komt recht uit het hart, ontstaat in het moment en is niet van te voren gearrangeerd of bedacht. Daarnaast geeft ze intuïtieve concerten met stem en Afrikaanse harp, nam ze recentelijk een CD op, genaamd "Liefde", organiseert ze Dream Concerten en geeft ze workshops stemexpressie. Haar bedrijf heet: Passie voor Ontwikkelen."

  Bron: http://www.dymphiadriaanse.nl

  Line up 17 nov 2013

  Kay RamatiKay Ramati – basgitaar, contrabas

  “Kay Ramati is een veelzijdige muzikant met zowel een klassieke achtergrond als een lichte muziek/jazz scholing. Zijn liefde voor de bas is op zijn 15e jaar ontstaan op de muziekschool van Zeist waar hij toen nog pianoles kreeg. Als bassist speelde hij o.a. in de popbands FunQ, Heidi & the Dutchmen, Sugar&Spice’, Balkan feestband Raromski en Balkan Brij Kasha Nasha. Bovendien leidde hij allerlei jamsessies op het gebied van jazz. Daarnaast geeft hij basles, bandcoaching en componeert hij muziek voor verschillende doeleinden. Sinds 2006 studeert hij aan de jazzafdeling van het conservatorium van Amsterdam met als hoofdvak basgitaar. Hij volgde lessen bij o.a. Peter de Bye en Theo de Jong.”

  Bron: http://www.kashanasha.com/biografie/kay-ramati.aspx

  Michael TelaparyMichael Telapary - indianenfluit

  “Als éénjarig jongetje wist Michael Telapary de mensen om zich heen al te fascineren, doordat hij al kon fluiten met zijn mond voordat hij kon praten. Op jonge leeftijd begon hij al met gitaar leren spelen, gemotiveerd door zijn vader, die hem de eerste lessen bijbracht. Rond zijn 20ste jaar begon hij op te treden door het hele land, als gitaar duo met zijn oudere broer Eddy. Hun eigen stijl was geïnspireerd door virtuoze artiesten als John Mclaughlin, AlDi Meola en Paco de Lucia. Na een jaar spelen stopte Michael abrupt om beter te kunnen focussen op andere doelen in zijn leven. 13 jaar later kwamen de gevoelens voor het maken van muziek weer terug, dit keer niet met de gitaar, maar de Native American Flute, of simpel gezegd de Indiaanse fluit. Tijdens zijn verblijf in Arizona met partner Karin kreeg hij een speciale fluit als geschenk van Joe Black Horse, een Apache medicijnman. Het was een “double barrel flute” gemaakt van ceder. Toen Michael hem vroeg om hem te leren deze fluit te bespelen, zei hij het volgende: De Native American flute heeft 6 gaten; het derde gat van boven word altijd dicht gehouden door de top van je ringvinger, die verbonden is met je hart. Kijk om je heen en laat je zintuigen werken. Maak jezelf één met de natuur en de omgeving, vermeng de emoties die opgewekt worden met je adem en blaas in de fluit. De emoties zullen vertaald worden in de melodische tonen van de fluit. Deze manier van spelen gaat duizenden jaren terug toen de eerste fluiten werden gemaakt. Als éénjarig jongetje wist Michael al intuïtief wat zijn passie zou worden op latere leeftijd, “Fluit muziek”. Jaren lang heeft Michael op verschillende fluiten gespeeld, de zoektocht naar de perfecte fluit heeft hem door vele staten van Amerika geleidt, het grootste probleem met de meeste fluiten was de “fine tuning” die in de meeste gevallen niet perfect is, wat het onmogelijk maakt om samen te spelen met mainstream muzikanten. Uiteindelijk werd hij beloond voor zijn lange zoektocht met de ontdekking van de High Spirits Flutes, gemaakt door één van de beste fluitmakers ter wereld Odell Borg. Bij zijn eerste bezoek aan Odell’s Flute shop in Arizona, schafte hij gelijk een complete privé collectie fluiten aan. Michael werd ook gelijk officieel dealer voor High Spirits Flutes in Nederland, zie de fluit collectie op zijn website. Na verschillende concerten in Amerika en Maleisië besloot Michael in 2009 om zijn eerste CD “Spirit Vision” uit te brengen. Op deze CD gebruikt hij een aantal verschillende High Spirits fluiten, vermengt met percussie, synthesizer en natuurgeluiden, die life zijn opgenomen tijdens zijn reizen in Arizona. Inmiddels heeft Michael ook in Nederland verschillende concerten gegeven en heeft hij een fluit workshop programma op gezet voor mensen die deze fluiten willen leren bespelen."

  Bron: http://www.tewanka.com

  Jorick BroniusJorick Bronius – percussie, zingende zaag

  “Since the age of six I played percussion, followed several lessons in it and also had one year of trumpet lessons. Making simple MIDI music at the age of 13 and playing in several bands and orchestras made my interest in music grow further and further. When turned 16 I started my four-year study Music Engineering at the Mediacollege of Amsterdam. In that period I learned a whole lot about audio, recording, performing and music altogether. I graduated at age 19 and started a new study at the High School of Art in Utrecht, Composition for the Media. Currently I play in 3 ensembles with regular performances both in the Netherlands and abroad. I compose music for fun and experimenting, but also for Commercials, Websites, Games, Documentary’s or Movies.”

  Bron: http://jorickbronius.wordpress.com
  Onno KramerOnno Kramer - flamencogitaar

  “Onno Kramer is begonnen flamencogitaar te spelen tijdens zijn studie chemische technologie in Enschede. Hij zocht hier contact met Spaanse mensen op de Sociedad Español waar hij flamencozanger en zijn beste vriend Juan Peñas Pérez leerde kennen. Na tien jaar intensief flamencodanslessen begeleid te hebben in het oosten van het land verhuisde Onno terug naar Amsterdam waar hij samenwerkte met vele andere Nederlandse dansdocenten, flamencodansers en zangers. Zo ontstond een intensieve samenwerking met docent, danseres en choreograaf Karin Dieters, waarmee hij acht keer het flamencospektakel Salud al Verano organiseerde. Met lessen van flamencolegendes als Miguel Angel Cortéz en Moraito Chico verbeterde hij zijn gitaartechniek en in de loop van de tijd ontwikkelde hij zich bovendien steeds meer tot componist en arrangeur. Zijn composities zijn onder meer te horen op de in 2008 uitgebrachte CD “Cinco años de amistad”. In dat jaar won Onno met Amistad Grupo Flamenco de publieksprijs tijdens het Flamenco Festival met flamencodanseres Eva Yerbabuena. Onno was in 2011 muzikaal leider van Fusión Flamenca. Onno werkt aan een nieuwe flamenco cd met Juan Peñas met geheel eigen werk. In 2012 is een muzikale samenwerking ontstaan met Bart van Uden en componeren zij samen muzikale stukken voor twee gitaren. Op het gebeid van dansbegeleiding is Onno een uitdaging aangegaan met het jonge danstalent Conchita Boon uit Amsterdam. Samen maken zij nieuwe choreografieën en muziek voor optredens in theater. Naast flamenco schrijft Onno teksten en maakt hij muziek voor kleinkunst theaterliedjes en maakt intuïtieve muziek bij Zwoeng. Kenmerkend voor Onno is zijn passie voor flamencozang begeleiding en het creëren van nieuwe muziek samen met elkaar. “

  Bron: http://www.kramersite.nl/onnokramer

  Hier zie en hoor je fragmenten van Flamenco Fusion met Onno op flamencogitaar.

  Leona LeppersLeona Leppers - harp

  "In 2009 kwam ik op bezoek in het Liobaklooster in Egmond. In de kapel stond een prachtig bloeiende bloesemboom, maar mijn aandacht werd enorm getrokken naar de harp die daar ook stond. Toen ik de snaren aanraakte ervoer ik de schoonheid van de klank. Vanaf dat moment voelde ik een enorm verlangen, een soort oerkracht om de harp te bespelen. Kort daarna ontmoette ik een straatharpist en weer zat ik even in een andere wereld: van puurheid en schoonheid.

  Twee jaar eerder heb ik te kampen gehad met borstkanker. Een jaar lang onderging ik allerlei behandelingen. Mijn lichaam was in shock en ik voelde me ineens tien jaar ouder. Ik kreeg last van angstgedachten en -dromen. Ik was gewend dat mijn lichaam soepel en dansbaar was, maar nu voelde mijn lichaam niet meer vertrouwd aan. Op de harp dansen mijn vingers en dat maakt me diep blij. Sinds ik de harp bespeel komt mijn lichaam weer in ontspanning. Ik ervaar een bijzondere helende energie door mijn handen intuïtief over de snaren te laten dansen. Het is magisch!"

  Bron: http://www.healingharp.nl

  Bekijk en beluister hier een filmpje van Leona op harp

  Elia BraakhekkeElia Braakhekke - klankschalen

  “Mijn roots liggen in Syrie. Daar heb opleidingen gevolgd in Klassieke Arabische Dans. Met een dansgroep heb ik in verschillende landen opgetreden. Ik verzorgde tevens de choreografie voor diverse groepen: van klassiek tot modern. Hierbij kwam ik in aanraking met diverse soorten en vormen van muziek en instrumenten. Zo ontdekte ik dat elk instrument zijn eigen mogelijkheid heeft om gevoelens over te brengen of teweeg kan brengen. Ze kunnen healen en zelfs “visioenen” opwekken. Ik sta open voor elk instrument, waarbij ik ontdekte dat klankschalen op dit moment mij een sterk geluksgevoel geven en me een helder inzicht geven. Ik omschrijf mijzelf als geluidskunstenaar en daarnaast heb ik veel ontwikkeling in styling, kunst en het geven van reading. Elke ontmoeting is trilling die weer een nieuwe trilling teweeg brengt. “

  Dymphi AdriaanseDymphi Adriaanse - zang, dwarsfluit, Afrikaanse harp

  "Dymphi (1979) zingt, speelt dwarsfluit en Afrikaanse harp (Goni/ Ngoni). Ze heeft haar roots in de folk- en wereldmuziek. Haar kracht ligt in het intuitief musiceren. In 1989 studeerde ze dwarsfluit bij Abbie de Quant in de vooropleiding voor het conservatorium van Amsterdam. Daarnaast musiceerde ze 10 jaar lang bij folkband Iduna. Tijdens haar afstudeeronderzoek in Finland richtte ze folkband Mielukas op. Van 2005 tot 2008 werkte Dymphi mee aan de Holland Express, waarmee ze in binnen- en buitenland optrad. Van 2008 tot eind 2011 was Dymphi lid van het Nederlandse Flamenco gezelschap: Amistad Grupo Flamenco en later van Fusion Flamenca.

  In 2005 deed Dymphi een stemtest bij zangpedagoge Dobrinka Yankova en - ondersteund door de bezielende coaching van Dobrinka - ontwikkelde zij haar vermogens op zanggebied. In 2009 - 2010 volgde Dymphi een klassieke zangstudie (muziektheorie) aan de Schumann Academie. In 2010 maakte, produceerde en zong zij in een theatraal concert: Scottish Delights met Liefhebbers voor liefhebbers. Zij werden daarbij gecoached door operaregisseur David Prins.

  Dymphi volgde diverse stemexpressie trainingen bij Marius Engelbrecht. Dymphi zingt en speelt o.a. in de band Zwoeng. Zwoeng maakt intuïtief muziek. Deze muziek komt recht uit het hart, ontstaat in het moment en is niet van te voren gearrangeerd of bedacht. Daarnaast geeft ze intuïtieve concerten met stem en Afrikaanse harp, nam ze recentelijk een CD op, genaamd "Liefde", organiseert ze Dream Concerten en geeft ze workshops stemexpressie. Haar bedrijf heet: Passie voor Ontwikkelen."

  Bron: http://www.dymphiadriaanse.nl

  Line up 20 okt 2013

  Lies BeijerinckLies Beijerinck - didgeridoo

  “Lies Beijerinck, a.k.a. ‘Didge-mother of Holland’, has played the didgeridoo since 1993. Although classically trained in harp and cello, Lies developed her own style busking on the streets, and was soon discovered by the Amsterdam dance scene, subsequently playing with DJ Tiësto in front of 25,000 people.

  Lies is known for her powerful percussive style and clear harmonics, and is one of the finest exponents of the didgeridoo in the world. As well as playing all the major stages in Amsterdam, each summer she travels throughout Europe with the well-known didgeridoo band ’3ple-D’. 3ple-D blends the sound of the Daf, Pandero, Congas, Tabla, Bansuri, Hang and all sorts of small percussion instruments with two Didgeridoos like no other. With Mt-Yidaki on didgeridoo & Terence Samson on percussion they have created a winning team.

  Outside this wonderful band Lies has toured Israel (with ‘Tribal Dance’) and Australia (with ‘Loonaloop’). Lately she has played some new pieces, like ‘This Precious Earth’, written by Jonathan Bielby. Lies performed this piece at Wakefield Cathedral with 2 choirs, an organ, a small orchestra, and solo singers. Lies’ big solo filled the cathedral with sound. This 5 minute solo represented the time it takes to destroy a forest the size of 10 soccer fields. Another piece, especially written for Lies, was performed in Milan some years ago. Last Christmas, Lies performed Peter Sculthorpe’s ‘From Ubirr’ at ‘Muziekgebouw aan ‘t IJ’ with the ‘Radio Philharmonic Orchestra’. Many times Lies has been in Australia. In 2000, she was invited to the ‘Garma festival’ in North-East Arnhemland. Garma is a festival for non-Aboriginal people organized by Aboriginal people. The Aboriginal people invite the non-Aboriginal people to share their customs, knowledge, and cultural heritage.

  Lies was the first woman to attend the Yidaki masterclass by Djalu Gurruwiwi at this festival. She was blessed by this amazing custodian of this instrument, subsequently opening the doors to traditional playing for women. Mr. Gurruwiwi even gave her a powerful Yidaki! Yidaki is the word for didgeridoo in his language Yolŋu Matha."

  Bron: http://www.liesundertrees.com

  Terence SamsonTerence Samson - percussie

  Terence maakte deel uit van de bekende didgeridoo band ’3ple-D’. 3ple-D mixt de geluiden van Daf, Pandero, Congas, Tabla, Bansuri, Hang aallerlei soorten kleine percussie instrumenten met twee Didgeridoos Met Mt-Yidaki en Lies Beijerinck didgeridoo traden ze op veel plaatsen ter wereld op.

  Hier zie je een filmpje van Terence die samen met Avi Adir optreedt.

  Roger SpeesRoger Spees - vleugel, luitharp

  “Op 8 februari 1975 ben ik geboren in Genk (België). In mijn vroege jeugd was muziek al mijn grootste passie. In de loop van mijn leven leerde ik autodidact piano spelen en ontwikkelde mijn eigen vrije stijl van improvisatie. Mijn muziek wordt gekenmerkt als sferisch en levendig, romantisch. Ik vertel muzikale verhalen achter de piano. Door me helemaal over te geven aan het moment en de muziek te laten stromen, laat ik mijn muzikale intuïtie het werk doen. Ik speel door mijn hart te openen voor alles dat er is. Daarbij is het publiek mijn grootste inspiratie.

  Tijdens mijn concerten staat niets van te voren vast. Alle muziek ontstaat in het moment en wordt afgewisseld door muziek die ik heb gecomponeerd door mijn herinnering. Bij de meeste pianoconcerten is de muziek van te voren bekend. Mensen weten dat ze een interpretatie gaan horen van een pianist zal uit bestaande composities. ‘Ik hou van verrassingen, daarom improviseer ik het liefst. In het hier en nu mag alles altijd opnieuw ontstaan. Heerlijk!’ Ik geef geregeld concerten op verschillende locaties. Dit kan ook in de intieme setting van uw huiskamer. ‘Ik ben altijd zoek naar nieuwe uitdagingen in mijn muziek en speel graag samen met andere musici, bijvoorbeeld cello, fluit, of viool. Ik sta altijd open voor muzikale samenwerking’.

  In 2001 ontdekte ik tijdens mijn werk als psychiatrisch verpleegkundige dat muziek een helende werking kan hebben op mensen. Tijdens individuele piano-sessies, waarbij ik me intuïtief afstemde op de persoon, ontstond muziek die voor ieder mens uniek was. Mensen kwamen bij hun gevoel en voelde zich meer ontspannen. Ik heb deze muzikale sessies verder doorontwikkeld en bied deze in verschillende varianten aan.”

  Bron: http://www.pianoflow.nl

  Leona LeppersLeona Leppers - harp

  "In 2009 kwam ik op bezoek in het Liobaklooster in Egmond. In de kapel stond een prachtig bloeiende bloesemboom, maar mijn aandacht werd enorm getrokken naar de harp die daar ook stond. Toen ik de snaren aanraakte ervoer ik de schoonheid van de klank. Vanaf dat moment voelde ik een enorm verlangen, een soort oerkracht om de harp te bespelen. Kort daarna ontmoette ik een straatharpist en weer zat ik even in een andere wereld: van puurheid en schoonheid.

  Twee jaar eerder heb ik te kampen gehad met borstkanker. Een jaar lang onderging ik allerlei behandelingen. Mijn lichaam was in shock en ik voelde me ineens tien jaar ouder. Ik kreeg last van angstgedachten en -dromen. Ik was gewend dat mijn lichaam soepel en dansbaar was, maar nu voelde mijn lichaam niet meer vertrouwd aan. Op de harp dansen mijn vingers en dat maakt me diep blij. Sinds ik de harp bespeel komt mijn lichaam weer in ontspanning. Ik ervaar een bijzondere helende energie door mijn handen intuïtief over de snaren te laten dansen. Het is magisch!"

  Bron: http://www.healingharp.nl

  Bekijk en beluister hier een filmpje van Leona op harp

  Andre SchoorlemmerAndre Schoorlemmer - electrisch gitaar & mandoline

  “Ik ben André Schoorlemmer, ik ben 37 jaar en woon in Utrecht. Ik speel gitaar en componeer muziek. Verder speel ik ook accordeon, mandoline en mondharmonica.

  Veel muzikanten worden al van kinds af aan gegrepen door de magische gedachte om een instrument te kunnen spelen. Ik niet. Wel was ik altijd bezig om muziek op te nemen op cassettebandjes en stelde ik elke week mijn eigen Top40 samen. Maar zelf een instrument bespelen, dat leek me niks. Elke poging van mijn moeder om me op muziekles te krijgen wimpelde ik af. Daar had ik geen zin in. Muziekles was voor mietjes!

  Tot ik op mijn 17de een gitaar in handen kreeg. Mijn mening over muziekles is nooit veranderd, maar ik wilde wel gitaarspelen! Vanaf dat moment begon ik uren per dag fanatiek te oefenen. Eerst op een oude akoestische gitaar, maar al snel moest ik natuurlijk een elektrische gitaar. En wat bleek, ik kon mezelf prima gitaar leren spelen. Niet lang daarna ging ik in bandjes spelen en raakte helemaal verslaafd aan het gitaar spelen.

  Nu, jaren later, ben ik nog steeds verslaafd aan muziek. Ik heb al honderden keren opgetreden, van kroegjes tot aan theaters en van huiskamerconcerten tot festivals. Soms was ik blij als er 3 mensen kwamen kijken, dan weer argeloos de pannen van het dak spelen voor ‘een paar duizend man’. Ik vind het allemaal even leuk. En de laatste jaren ook steeds meer als songwriter (de eerste single die uitkwam haalde vorig jaar zelfs de MegaTop100!) en als producer (wat dan weer een lovende OOR recensie heeft opgeleverd!).“

  Bron: http://andreschoorlemmer.wordpress.com

  Hier zie en hoor je fragmenten van Flamenco Fusion met Andre op electrisch gitaar.

  Yarah PeetersYarah Peeters - Zang en viool

  Yarah Peeters speelt al vanaf jongs af aan viool. Haar geluid is warm en diep. Daarnaast heeft ze ook nog eens een prachtige stem. Yarah heeft haar roots in de Oost-Europese folk muziek. Zij musiceerde jarenlang bij folk Orkest Iduna, Holland Express Band en bij Mizrakh, Balkan- /Klezmerband. Yarah: "Als ik Oost-Europese muziek hoor, dan beweegt er iets in mij."

  Bekijk en beluister Yarah in een filmpje van Mizrakh

  Ed SpilEd Spil - hang en percussie

  Ed is de oprichter van Lijfmuziek, een initiatief van 6 dansende muzikanten, die improviseren voor dansers. Lijfmuziek kruipt zachtjes onder je huid, glijdt dan soepel je hart binnen en stroomt door je dans de wereld weer in. Ed speelt hang, cajon en diverse percussie instrumenten. Naast zijn muziek is Ed zelfstandig filmmaker/documentairemaker in Utrecht. Hij maakt reportages, documentaires, portretten. Daarnaast begeleidt hij kinderen, jongeren, en volwassenen in het maken van filmproducties op het gebied van regie, cameravoering, geluid en montage. Meer info op EDITWORKS

  Dymphi AdriaanseDymphi Adriaanse - zang, dwarsfluit, goni

  "Dymphi (1979) zingt, speelt dwarsfluit en Afrikaanse harp (Goni/ Ngoni). Ze heeft haar roots in de folk- en wereldmuziek. Haar kracht ligt in het intuitief musiceren. In 1989 studeerde ze dwarsfluit bij Abbie de Quant in de vooropleiding voor het conservatorium van Amsterdam. Daarnaast musiceerde ze 10 jaar lang bij folkband Iduna. Tijdens haar afstudeeronderzoek in Finland richtte ze folkband Mielukas op. Van 2005 tot 2008 werkte Dymphi mee aan de Holland Express, waarmee ze in binnen- en buitenland optrad. Van 2008 tot eind 2011 was Dymphi lid van het Nederlandse Flamenco gezelschap: Amistad Grupo Flamenco en later van Fusion Flamenca.

  In 2005 deed Dymphi een stemtest bij zangpedagoge Dobrinka Yankova en - ondersteund door de bezielende coaching van Dobrinka - ontwikkelde zij haar vermogens op zanggebied. In 2009 - 2010 volgde Dymphi een klassieke zangstudie (muziektheorie) aan de Schumann Academie. In 2010 maakte, produceerde en zong zij in een theatraal concert: Scottish Delights met Liefhebbers voor liefhebbers. Zij werden daarbij gecoached door operaregisseur David Prins.

  Dymphi volgde diverse stemexpressie trainingen bij Marius Engelbrecht. Dymphi zingt en speelt o.a. in de band Zwoeng. Zwoeng maakt intuïtief muziek. Deze muziek komt recht uit het hart, ontstaat in het moment en is niet van te voren gearrangeerd of bedacht. Daarnaast geeft ze intuïtieve concerten met stem en Afrikaanse harp, nam ze recentelijk een CD op, genaamd "Liefde", organiseert ze Dream Concerten en geeft ze workshops stemexpressie. Haar bedrijf heet: Passie voor Ontwikkelen."

  Bron: http://www.dymphiadriaanse.nl

  Line up 22 sept 2013

  Line up 22 sept

  Leona Leppers - harp, Hans Karssen - didgeridoo, Onno Kramer - flamencogitaar & percussie, Andre Schoorlemmer - electrisch gitaar & mandoline, Yarah Peeters - Zang en viool, Ed Spil - hang en percussie, Fedde Sappelli - Contrabas en Dymphi Adriaanse - zang, dwarsfluit, Afrikaanse harp

  Line up 25 aug 2013

  Roger Spees - vleugel en luitharp, Misja VerMeulen - Oosterse snaren, Yarah Peeters - Zang en viool, Ed Spil - hang en percussie, Dennis Michielsen - didgeridoo, Dymphi Adriaanse - zang, dwarsfluit, Afrikaanse harp