• Dymphi Adriaanse - zang, dwarsfluit, N'goni

    Dymphi Adriaanse

    Dymphi zingt, speelt dwarsfluit, N'goni en kora (Afrikaanse harp). Het is Dymphi's passie om mensen de kracht en schoonheid van intuitieve muziek te laten ervaren! Ze heeft haar roots in de folk- en wereldmuziek. Haar kracht ligt in het intuitief musiceren. Ze staat bekend om haar warme krachtige zuivere stem en haar vermogen om in zeer diverse klankkleuren te zingen. Ze zingt in een intuitieve klankentaal, jabbertalk. Ze heeft grote contrasten in zich, van klassiek tot oer, van Fado tot Afrikaans naar rauw en folk en zeer teder. Ze raakt je met haar stem, keer op keer!

    Dymphi studeerde een jaar dwarsfluit bij Abbie de Quant op het conservatorium van Amsterdam. Daarnaast musiceerde ze 10 jaar bij folkband Iduna. Tijdens haar afstudeeronderzoek Educational Design in Finland richtte ze folkband Mielukas op. Dymphi trad enkele jaren op met de Holland Express band in binnen- en buitenland en deed verschillende flamenco projecten (Amistad Grupo Flamenco en Fusion Flamenca) waar ze o.a. met Onno Kramer en Andre Schoorlemmer musiceerde. Dymphi volgde lange tijd zangles bij zangpedagoge Dobrinka Yankova en studeerde een jaar klassieke muziektheorie aan de Schumann Academie. In 2010 maakte, produceerde en zong zij in een theatraal concert: Scottish Delights met Liefhebbers voor liefhebbers. Zij werden daarbij gecoached door operaregisseur David Prins. Dymphi volgde daarnaast een stemexpressie opleiding bij Marius Engelbrecht Trainingen.

    Dymphi geeft intuïtieve concerten met stem en N'goni, nam recentelijk een CD op, genaamd "Liefde", organiseert Dream Concerten en geeft workshops intuïtieve muziek. Haar bedrijf heet: Passie voor Ontwikkelen."

    Website: www.dymphiadriaanse.nl